IMG-LOGO
ԲԼՈԳԳԼԽԱՎՈՐ / ԲԼՈԳ / Ելակի հյութ. նոր հորիզոններ բացելով խոհարարության մեջ
Ելակի հյութ. նոր հորիզոններ բացելով խոհարարության մեջ

Ելակի հյութ. նոր հորիզոններ բացելով խոհարարության մեջ

1 Հունվար 2023

Բոլորը գիտեն, որ ելակը ներառված է շատ աղանդերների և կոկտեյլների մեջ։ Ազնվամորու կամ ելակի պտուղներին միայն մեկ հայացք նետելը ցույց է տալիս, որ պտուղները հարմար են համեղ ըմպելիքներ և դելիկատեսներ պատրաստելու համար։ Սակայն քչերը գիտեն, որ դրանցից կարելի է ոչ միայն կոկտեյլներ ու մուրաբաներ պատրաստել, այլ նաև հյութ։

Բնական ելակից պատրաստված ելակի հյութը ամենաառողջ ըմպելիքներից է, որն օգտակար է օրգանիզմին։ Այն օգնում է մաքրել բարակ անոթները, ինչպես նաև նպաստում է իմունիտետի բարձրացմանը: Ելակի հյութը օգտակար է նաև լյարդը մաքրելու համար, քանի որ այն պարունակում է վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք օգնում են բարելավել լյարդի աշխատանքը։

Ելակի հյութ պատրաստելը դժվար գործ չէ և միայն մի փոքր ժամանակ և ջանք է պահանջում։ Բավական է պարզապես մաքրել պտուղները ցողուններից և սերմերից, ապա կտրատել և քամել հյութը։ Դրա համար դուք կարող եք օգտագործել սեղանի վրա գտնվող հյութեղացուցիչը կամ պարզապես ձեր ձեռքերով քամել հյութը շորով: Այնուամենայնիվ, պետք է հիշել, որ ավելի առողջ ըմպելիք ստանալու համար ազնվամորին և ելակը պետք է համատեղ օգտագործել։ Դուք կարող եք նաև կիտրոնաթթու ավելացնել դրանց պտուղներին լրացուցիչ համի համար:

Ելակի հյութ կարելի է պատրաստել նաև տանը։ Պետք է վերցնել մոտ կես կիլոգրամ ելակ և լվանալ տաք ջրի տակ։ Այնուհետև պտուղները պետք է մանր կտրատել բլենդերի մեջ, այնուհետև քամել մաղով։ Հաջորդ քայլը ձեր ճաշակին հավելյալ բաղադրիչներ ավելացնելն է, օրինակ՝ կիտրոնաթթու։ Սրանից հետո մանրացված պտուղները պետք է խառնել և նորից քամել։ Արդյունքում կստանաք մոտավորապես 2500-3000 մլ ելակի հյութ։

Եզրափակելով՝ կարելի է ասել, որ ելակի հյութը առողջարար և անվտանգ ըմպելիք է։ Ընդամենը պետք է գնել ելակ և դրանից ելակի հյութ պատրաստել։ Այս կերպ Դուք կարող եք վայելել համեղ և առողջարար ըմպելիք տարվա ցանկացած եղանակին։

Поздравляем вас!

Вы успешно подписались на рассылку.