Ելակը ամռան ամենասիրելի հատապտուղներից է։ Այն քաղցր է, քնքուշ և ունի յուրահատուկ համ։ Այն հարուստ է վիտամիններով և միկրոտարրերով, ուստի բարելավում է ձեր տրամադրությունը։ Ելակը շատ լավ է մատուցվում սեղանին և տարբեր ուտեստների մեջ: Օրինակ՝ կարող ենք ամառային ելակի համեղ թխվածքաբլիթներ պատրաստել։
Այս պատրաստման համար մեզ անհրաժեշտ է՝ 250 գրամ ալյուր, 2 ձու, 100 գրամ շաքարավազ, 100 գրամ կարագ, 50 գրամ պաքսիմատ, մի քիչ փխրեցուցիչ և ելակ։
Սկսենք երկու ձուն շաքարավազի հետ հարելով մինչև հարթ լինի։ Այնուհետեւ ավելացնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը, կարագը։ Ամեն ինչ լավ խառնել։ Հաջորդը ավելացնել պաքսիմատն ու ելակը։ Կրկին լավ խառնել։
Այժմ մենք պետք է խմորը դնենք թխման թերթիկի վրա։ Մենք դա անում ենք բավականին բարակ շերտով: Թխվածքաբլիթները կտրատել շրջանակների մեջ։ Այնուհետև թխվածքաբլիթները դնել թխման թերթիկի վրա և դնել ջեռոցում։ Թխվածքաբլիթները թխում ենք 180 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 15-20 րոպե։ Պատրաստի թխվածքաբլիթները պետք է ոսկե դարչնագույն լինեն։
Երբ թխվածքաբլիթները բարձրանան և սառչեն, մենք կարող ենք վայելել մեր ամառային ելակի թխվածքաբլիթները։ Նրանք պարզապես քաղցր և համեղ են: Եկեք փորձենք այն այսօր և վայելենք առավելագույն հաճույքը: