IMG-LOGO
ԲԼՈԳԳԼԽԱՎՈՐ / ԲԼՈԳ / Ինչպես պատրաստել տնական ելակի պաղպաղակ
Ինչպես պատրաստել տնական ելակի պաղպաղակ

Ինչպես պատրաստել տնական ելակի պաղպաղակ

3 Հունվար 2023

Ամառը հյուրասիրությունների և հաճույքների ժամանակ է: Ամենահամեղ և սիրված ուտեստներից մեկը պաղպաղակն է: Պաղպաղակը կարելի է գնել խանութից, սակայն այս հաճույքը տանը պատրաստելը պարզ ու համեղ է, իսկ դրա համար ամենահարմար բաղադրիչը ելակն է։ Ելակը պարզապես իդեալական է համեղ և անուշաբույր պաղպաղակ պատրաստելու համար։
 

Տնական ելակի պաղպաղակ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է՝ 500 գ ելակ, 1 բաժակ շաքարավազ, 1/2 բաժակ ջուր և 2 ճաշի գդալ ժելատին։
 

Սկսեք կտրատել ելակները և լցնել դրանք մեծ կաթսայի մեջ։ Վրան ավելացնել շաքարավազն ու ջուրը, ապա դնել մարմանդ կրակի վրա ու տաքացնել ելակը այնքան, որ հաճելի բուրմունք ձեռք բերի։ Այնուհետև ժելատինը պատրաստում ենք փաթեթի վրա նշված ցուցումների համաձայն։ Ելակի մեջ ավելացնել ժելատինը և հարել։ Այժմ կարող եք խառնուրդը լցնել սառը ջրով թավայի մեջ: Թավայի բարձրության կեսին սառը ջուր ավելացրեք, որպեսզի հեղուկը գոլորշիանա և չայրվի խառնուրդը:
 

Այնուհետև հարկավոր է տապակը դնել մարմանդ կրակի վրա և խառնուրդը տաքացնել այնքան, մինչև այն ձեռք բերի խտություն։ Այժմ ելակի պաղպաղակը պատրաստ է ուտելու։ Խառնուրդը մի քանի ժամ թողնում ենք, որ պնդանա ու սառչի, ապա բաժանել կաղապարների մեջ ու դնել սառցախցիկում։ Մի քանի ժամից դուք կունենաք համեղ ու անուշաբույր տնական ելակի պաղպաղակ։
 

Տնական ելակի պաղպաղակը ոչ միայն համեղ կլինի, այլև առողջարար։ Ելակը պարունակում է մեծ քանակությամբ օգտակար վիտամիններ և միկրոտարրեր, ինչպես նաև օգտակար ճարպաթթուներ։ Ելակը պարունակում է նաև հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են օրգանիզմը պաշտպանել վնասակար նյութերի ազդեցությունից։ Վիտամին C-ի բարձր պարունակության շնորհիվ ելակը խթանում է իմունային համակարգը և օգնում է կանխել մրսածությունը:
 

Տնական ելակի պաղպաղակը կարելի է օգտագործել բազմաթիվ տարբեր ուտեստներ և աղանդեր պատրաստելու համար։ Կարող եք համեղ կարկանդակ պատրաստել՝ վրան ելակ ավելացնելով, կամ նույնիսկ օգտագործել ելակ՝ տորթերի և այլ աղանդերի զարդարման համար։ Տնական ելակի պաղպաղակը կատարյալ է որպես հյուրասիրություն ցանկացած առիթի համար: Վայելե՛ք ամառային պաղպաղակի համն ու բույրը։

Поздравляем вас!

Вы успешно подписались на рассылку.