Ելակը աղանդերի և թխման ամենահայտնի հատապտուղներից է: Ելակի կարկանդակը քաղցր և հեշտ պատրաստվող ուտեստ է, որը չի հուսահատի հյուրերին: Ելակի համեղ և անուշաբույր կարկանդակը իդեալական տարբերակ է նախաճաշի համար մեկ բաժակ սուրճի կամ թեյի հետ:
Ելակի կարկանդակ պատրաստելու հիմնական բաղադրիչներն են թարմ ելակը, ձուն, շաքարավազը, ալյուրը, կարագը, սերուցքը և դարչինը։ Ելակի առանձնահատուկ համեղ կարկանդակ ստանալու համար առաջին հերթին պետք է ընտրել ամենաթարմ ու անուշաբույր մրգերը։ Ելակը պետք է լինի փափուկ։ Կարող եք այն դնել ամանի մեջ և պատառաքաղով տրորել մինչև հարթ լինի կամ հարել։
Հաջորդը մեզ անհրաժեշտ է ձու շաքար և ալյուր: Ձվերը պետք է բաժանել սպիտակուցների և դեղնուցների: Դեղնուցները խառնում են շաքարավազի և ալյուրի հետ, որպեսզի ստացվի համասեռ զանգված։ Իսկ սպիտակները պետք է հարել այնքան, մինչև փրփրուն փրփուր առաջանա։
Սրանից հետո մնում է երկու զանգվածն իրար խառնել։ Դրա համար անհրաժեշտ է դեղնուցի խառնուրդի մեջ կարագ ու սերուցք լցնել ու ամեն ինչ լավ խառնել։ Այնուհետև աստիճանաբար լցնել ելակը և նրբորեն խառնել, ապա ավելացնել հարած սպիտակուցը և խառնել մնացած բաղադրիչների հետ։
Այժմ մենք պետք է պատրաստենք կարկանդակի տապակը։ Դրա համար ալյուրը լցնել կաղապարի մեջ, կաղապարը դնել թխման թերթիկի վրա և լցնել պատրաստի ելակի խառնուրդը դրա մեջ։ Այնուհետև պետք է տապակը դնել ջեռոցում մոտ 20-30 րոպե և սպասել, մինչև կարկանդակը կարմրի։
Ելակի համեղ և անսովոր կարկանդակ պատրաստ է։ Այն կատարյալ է ինչպես նախաճաշի, այնպես էլ տոնական ընթրիքի համար։ Կարկանդակը զարդարել ելակի մուրաբայով, կամ ըստ ճաշակի ավելացնել դարչին։ Վայելեք ամենահամեղ կարկանդակը և հաճելի շփումը ձեր սիրելիների հետ։