Ելակի պուդինգը համեղ և պարզ աղանդեր է, որը կգնահատեն նույնիսկ ամենաբարդ գուրմանները: Քաղցր ելակը հիանալի հավելում է ցանկացած տոնական սեղանի համար, և դրանցից պատրաստված համեղ պուդինգը անպայման կուրախացնի ձեր հյուրերին: Այո, ելակի պուդինգը բացարձակապես հեշտ է պատրաստել տանը, և նույնիսկ ամենաանփորձ խոհարարները կարող են հեշտությամբ պատրաստել։
Ելակի պուդինգ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է՝ 500 գրամ ելակ, 6 ճաշի գդալ շաքարավազ, 2 բաժակ կաթ, 2 բաժակ ջուր, 6 ճաշի գդալ ալյուր, 3 ձու, 100 գրամ կարագ և ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել մի քիչ դարչին։
Ելակի պուդինգը սկսեք պատրաստել՝ տարայում ավելացնում ենք կարագը, այնուհետև պետք է խառնել ալյուրը, շաքարավազը և կաթը։ Ձվերը առանձին հարել և ավելացնել նախորդ խառնուրդին, վերջում ավելացնել ջուրը և շարունակել հարել։
Ելակները պետք է մանր կտրատել։ Այժմ մենք պետք է մեր ելակի պուդինգի խառնուրդը լցնենք կաղապարի մեջ և այն հավասարապես ցանենք ելակի կտորներով։ Հետո պետք է դնել ջեռոցում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40-45 րոպե։ Եփվելուց հետո պուդինգը պետք է հարթ ու ոսկեգույն լինի։
Ելակի պուդինգը շատ համեղ է, պատրաստման համար շատ ժամանակ և ջանք չի պահանջում և կատարյալ է տոնական սեղանի համար։ Այս աղանդերը կարելի է պատրաստել երեխաների, ընկերների, սիրելիների կամ ինքներդ ձեզ համար։ Փորձեք պատրաստել ելակի պուդինգ, և դուք կգնահատեք այս համեղ և պարզ դեսերտի համը։ Հաջողություն ձեզ խոհարարության մեջ: