IMG-LOGO
ԲԼՈԳԳԼԽԱՎՈՐ / ԲԼՈԳ / Ելակի օգտակար հատկությունները
Svoystva

Ելակի օգտակար հատկությունները

25 Հոկտեմբեր 2023

Ելակը համեղ և անուշաբույր հատապտուղ է, բնության թանկարժեք նվեր, որն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ առողջության համար։ Երբ խոսում ենք ելակի մասին, մեր մտքում հաճախ են գալիս ասոցիացիաներ Հայաստանի հետ, սակայն նույնիսկ Ռուսաստանի հեռավոր անկյուններում, ինչպիսիք են Մոսկվայում, Եկատերինբուրգում, Նովոսիբիրսկում և Սամարայում, ելակը դառնում է ամառային մշակույթի անբաժանելի մասը։

Հայաստանում աճեցված ելակի տեսակները, այդ թվում՝ Ալբիոնը, առաջարկում են յուրահատուկ համ, որը համատեղում է քաղցրությունն ու թեթև թթվայնությունը՝ յուրաքանչյուր հատապտուղ դարձնելով իսկական խոհարարական արվեստի գործ: Ալբիոն ելակի սորտը հարուստ է վիտամիններով, պահպանում է նորմալ խոլեստերինի մակարդակը և նվազեցնում է աղեստամոքսային տրակտի տարբեր հիվանդությունների զարգացման ռիսկը։ Ելակը պարունակում է այնպիսի հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալիումը, մագնեզիումը և պղինձը, որոնք անհրաժեշտ են սրտի և արյան անոթների նորմալ աշխատանքի համար:

Հակաօքսիդանտներ. Ելակը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ինչպիսիք են անտոցիանինները և կվերցետինը, որոնք օգնում են պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ՝ նվազեցնելով բորբոքումն ու քրոնիկ հիվանդությունների առաջացման վտանգը, դանդաղեցնելով մաշկի ծերացման գործընթացը և բարելավելով նրա վիճակը:

Տեսողության բարելավում. ելակի մեջ հայտնաբերված վիտամին A-ն նպաստում է աչքերի առողջությանը:

Բարելավում է մարսողությունը. Ելակը հարուստ է բջջանյութով, որն օգնում է նորմալացնել մարսողության աշխատանքը և կանխում փորկապությունը:

Սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի նվազեցում. Ելակի մեջ հայտնաբերված կալիումը և մագնեզիումը օգնում են պահպանել նորմալ արյան ճնշումը և սրտի առողջ աշխատանքը:

Ոսկորների ամրապնդում. Ելակի մեջ պարունակվող վիտամին K-ն օգնում է ամրացնել ոսկորները և նվազեցնել օստեոպորոզի վտանգը:

Քաշի կորուստ. Ելակը ցածր կալորիականությամբ և ջրով հարուստ է, ինչը նրանց համար հիանալի միջոց է նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց քաշին:

Բարելավված տրամադրություն. ելակ ուտելը կարող է խթանել ուրախության հորմոնների արտադրությունը, ինչպիսին է սերոտոնինը, որը կարող է բարելավել տրամադրությունը և նվազեցնել սթրեսը:

Հայկական ելակը հայտնի է նաև իր հյութեղությամբ։ Հատկապես տարածված է դարձել Հայաստանից մեծածախ ելակ գնելը, ինչը թույլ է տալիս ոչ միայն վայելել դրա համը ողջ սեզոնի ընթացքում, այլ նաև օգտագործել այն՝ պատրաստելու համեղ տնական մուրաբաներ, ջեմ և այլն: Ելակի հայաստանյան մատակարարները մեր սեղանին տալիս են այս բնական համային ընդգծումը, որը գնահատվում է ողջ աշխարհի գուրմանների կողմից:

Ելակը կարելի է ձեռք բերել ինչպես մեծածախ, այնպես էլ մանրածախ: Բաց մի թողեք հնարավորություն գնելու ելակ Հայաստան առաքմամբ Ռուսաստանում և վայելեք դրա բոլոր օգտակար հատկությունները ողջ տարվա ընթացքում:

Поздравляем вас!

Вы успешно подписались на рассылку.