IMG-LOGO
ԲԼՈԳԳԼԽԱՎՈՐ / ԲԼՈԳ / Ինչպե՞ս պատրաստել և պաշտպանել ելակը տեղափոխման ժամանակ:
Ելակի տեղափոխում

Ինչպե՞ս պատրաստել և պաշտպանել ելակը տեղափոխման ժամանակ:

18 Փետրվար 2024

Ելակի տեղափոխումը ֆերմայից շուկա կամ սպառող դժվար է, քանի որ դրանց նուրբ հյուսվածքն արագ փչացման ենթակա են: Պատշաճ պատրաստման և պահպանման մեթոդները կարևոր են, որպեսզի այս հատապտուղները հասնեն իրենց նպատակակետ թարմ, համեղ և տեսողականորեն գրավիչ: Այս հոդվածը նկարագրում է փոխադրման ընթացքում ելակի պատրաստման և պահպանման արդյունավետ մեթոդները:
 

Տեղափոխման նախապատրաստում Ժամանակին բերքահավաք. Ելակը պետք է հավաքել, երբ հասուն է, բայց դեռ ամուր: Գերհասունացած ելակն ավելի հավանական է, որ վնասվի տեղափոխման ժամանակ:
 

Զգույշ վերաբերմունք. Զգուշորեն վարվեք ելակի հետ՝ վնասից խուսափելու համար: Բերքահավաքի ժամանակ օգտագործեք մակերեսային սկուտեղներ, որպեսզի խուսափեք հատապտուղների վնասումից։
 

Նախահովացում՝ բերքահավաքից անմիջապես հետո անհրաժեշտ է արագ իջեցնել ելակի ջերմաստիճանը։ Նախնական սառեցումը մինչև 0°C-2°C դանդաղեցնում է հասունացման գործընթացը և նվազեցնում փչանալու հավանականությունը: Արդյունավետ են այնպիսի մեթոդներ, ինչպիսիք են օդի հոսքի սառեցումը կամ հիդրոհովացումը:
 

Փոխադրման ընթացքում անվտանգության ապահովման մեթոդներ Օպտիմալ ջերմաստիճանի պահպանում. ելակները պահեք սառը՝ տեղափոխման ողջ ընթացքում: Օգտագործեք սառնարանային բեռնատարներ, որոնք կարող են պահպանել նախապես սառեցված ջերմաստիճանը: Պարբերաբար ստուգեք ջերմաստիճանը՝ համոզվելու համար, որ այն մնում է իդեալական տիրույթում:
 

Խոնավության վերահսկում. Ելակը պահանջում է բարձր խոնավություն՝ թարմ մնալու համար, բայց չափազանց խոնավությունը կարող է հանգեցնել բորբոսի աճի: Փոխադրման ժամանակ պահպանել հարաբերական խոնավությունը 90-95%: Խոնավության դիմացկուն փաթեթավորման նյութերի օգտագործումը կօգնի հավասարակշռել խոնավության մակարդակը:
 

Օդափոխման մակարդակ. Համոզվեք, որ առաքման տարաները և մեքենան ապահովում են օդի համապատասխան շրջանառություն ելակի շուրջը: Սա կօգնի հեռացնել էթիլենային գազը և ավելորդ խոնավությունը, ինչը կարող է արագացնել փչացումը:
 

Փոփոխված մթնոլորտի փաթեթավորում (MAP). MAP-ը կարող է զգալիորեն երկարացնել ելակի պահպանման ժամկետը փոխադրման ընթացքում՝ փոխելով փաթեթի ներսում շրջապատող օդի բաղադրությունը, նվազեցնելով թթվածնի մակարդակը և ավելացնելով ածխաթթու գազի մակարդակը: Այս մեթոդը դանդաղեցնում է ելակի մեջ նյութափոխանակության գործընթացները՝ հետաձգելով հասունացումը և փչացումը։
 

Էթիլենի կլանիչներ. Քանի որ ելակը զգայուն է էթիլենի նկատմամբ, գազ, որն արագացնում է հասունացումը և փչացումը, առաքման տարայի ներսում էթիլենի կլանիչների օգտագործումը կօգնի պահպանել դրանց թարմությունը:
 

Ճիշտ լիցքավորում. Բեռնեք ելակի տարաները այնպես, որ կանխի ճզմվելը և ապահովի համաչափ սառեցում: Մի ծանրաբեռնեք ծղոտե ներքնակները և թույլ մի տվեք, որ ելակները անմիջականորեն շփվեն մեքենայի պատերի կամ հատակի հետ:
 

Խնամք փոխադրումից հետո Անմիջական բեռնաթափում. Ժամանելուց անմիջապես հետո բեռնաթափեք ելակը, որպեսզի խուսափեք բեռնաթափման վայրերում ջերմաստիճանի հնարավոր խանգարումների երկարատև ազդեցությունից:
 

Վերջնական որակի ստուգում. Կատարեք որակի վերջնական ստուգում՝ հեռացնելու ցանկացած հատապտուղներ, որոնք կարող են վնասվել կամ փչացած լինել առաքման ընթացքում: Սա կօգնի կանխել բորբոսի կամ հիվանդության տարածումը մնացած խմբաքանակի վրա:
 

Պահպանում ժամանելուն պես. Եթե ելակները ուղղակիորեն շուկա չեն առաքվում, պահեք դրանք սառը, խոնավության վերահսկվող տարածքում, մինչև պատրաստ լինեն վաճառքի: Հեռու պահեք այն բանջարեղենից և մրգերից, որոնք արտադրում են էթիլեն:
 

Տրանսպորտի ընթացքում ելակի պատրաստման և պահպանման այս մանրամասն հրահանգներին հետևելով՝ մատակարարները կարող են զգալիորեն նվազեցնել փչանալու վտանգը և ապահովել, որ իրենց արտադրանքը հասնի սպառողներին լավագույն վիճակում:

Поздравляем вас!

Вы успешно подписались на рассылку.